Home Landelijke radio Giel Beelen: “Niet roken in het Glazen Huis hou ik niet vol”

Giel Beelen: “Niet roken in het Glazen Huis hou ik niet vol”

Giel Beelen is dit jaar niet beschikbaar om het Glazen Huis in te gaan tijdens de 3FM Serious Request actie in Den Haag. Hij vindt dat het niet-eten teveel een aanslag is op zijn lichaam, zei hij gisteren tijdens een persconferentie over de actie.. “Je bent echt van slag. Dat je tijdens de kerst niet normaal kan eten maakt me niet uit, maar je bent echt een maand bezig weer een beetje normaal te worden qua eten.”

Maar dat is niet de enige reden. “Ik vind het ook moeilijk om het vers te houden. Op een gegeven moment ga je er toch aan wennen dat je een week lang niet eet en dat Marco Borsato langskomt en dat lieve meisjes geld door de brievenbus stoppen.” Toch is Giel wel nauw betrokken zijn bij de actie. “Ik ga een dagelijks televisieprogramma maken samen met Sophie Hilbrand en Sander Lantinga. Een soort Serious Request Journaal.”

Giel denkt ook dat de kijker en luisteraar er niet meer op zit te wachten dat hij het huis in gaat. “Het is voor de luisteraar ook wel geinig om iemand anders te zien lijden, want dat ik het kan volhouden is nu wel duidelijk.”

En tot slot is het rookverbod dat dit jaar van kracht zal zijn in het Glazen Huis belangrijk. “Dat is een van de minpunten. Je mag niet meer roken in het huis. Dat had ik echt niet volgehouden.”