Home Landelijke radio Programmaraad Zuidoost Brabant wil Kink FM van de kabel

Programmaraad Zuidoost Brabant wil Kink FM van de kabel

De Programmaraad Zuidoost Brabant heeft in haar laatste advies de radiozender Kink FM niet opgenomen. Als dit advies wordt overgenomen zal Kink FM in de regio van de kabel verdwijnen.

Reden voor het verwijderen van Kink FM uit haar advies is dat de raad vindt de zender te klein en te weinig onderscheidend is. Tevens heeft de raad in de afgelopen jaren nauwelijks verzoeken gekregen van (potentiele) luisteraars tot advisering van Kink FM.

Kink FM verzoekt de raad echter dringend haar advies te herzien. “We zijn volledig van de kabel afhankelijk, want Kink FM is als een van de weinige landelijke zenders niet in het bezit van etherfrequenties; dit gemis tot nog toe ook debet is geweest aan het bescheiden marktaandeel. Een ‘grote’ zender wensen wij ook niet te worden, wanneer zulks ten koste zou gaan van het zeer specifieke eigen geluid”, aldus Kink FM.

“Juist in de omgeving van Eindhoven, de bakermat van Aardschok en Dynamo Open Air, van DJAX en de Effenaar, maar ook de agglomeratie waar zich een enorme concentratie alternatieve muziekliefhebbers bevindt, is het laten verdwijnen van Kink FM ons inziens op zijn minst onlogisch.”

Vorig artikelGiel Beelen: “Niet roken in het Glazen Huis hou ik niet vol”
Volgend artikelEddy Zoey onder het mes