Giel Beelen zapt aanzienlijk minder langs de radiozenders dan vroeger. “Ik luister niet meer zoveel radio. Het ligt niet aan de makers, maar meer aan wat er op dit moment in het nieuws is. Ik ben totaal niet bezig met die actualiteit, dus ik hoef die ochtendshows niet meer te horen”, zegt Giel in de podcast ‘In Vorm’.

Giel, die in de vroege ochtend op NPO Radio 2 te horen is, zegt wel ‘netjes’ naar het radioprogramma voor hem te luisteren. “Dus ik luister erg veel Rick van Velthuysen. Maar verder ben ik tegenwoordig in een fase dat ik geniet van luisterboeken en podcasts.” Dat was eerder wel anders, erkent Giel. “Toen ik net vier-zes deed op Radio 2, vond ik het heel leuk om langs al die ochtendshows te zappen.”

Radio Veronica

Voor nieuwe radioprogramma’s wil Giel de radio nog weleens aanzetten. “Dat doe ik vanuit een soort ambacht. Als iemand een nieuwe show heeft, dan trek ik dat nog wel even uit de radiologger. Maar ik luister wel echt minder radio dan vroeger.”

Eerder was Giel te horen op Radio Veronica, waar hij drie jaar lang de ochtendshow presenteerde. Rob Stenders zou destijds ook de overstap maken naar het radiostation, maar dat gebeurde niet. “Het liep anders. Het is uiteindelijk iets te laat goedgekomen”, zegt Giel, waarmee hij doelt op de overstap van Rob eerder dit jaar naar Radio Veronica.

Foto: Annemieke van der Togt