NPO 3FM haalt deze zomer vervanging van buiten voor de ochtendshow. TV-presentator en comedian Edson da Graça valt vanaf 26 juli drie weken lang in voor Sander Hogendoorn. Hij is op werkdagen van 6:00 tot 9:00 uur te horen, samen met Noa Vahle en Roelof de Vries.

De tijdelijke ochtendshow gaat ‘Morning Glory’ heten. “In het programma wordt tijdens de Olympische Spelen ruim aandacht besteed aan alles wat er in Tokio gebeurt. En om het scherp te houden, gaat het presentatietrio met elkaar en met de luisteraar de strijd aan in de Olympische Pool: wie is de beste voorspeller van de medaillespiegel van de Spelen?”, laat BNNVARA weten.

‘Een eer’

Edson da Graça presenteert onder meer ‘Willem Wever’ en ‘Nieuwe Baasjes’ voor NPO Zapp. Radio maakte hij niet eerder. “Het is een eer om de ochtendshow op 3FM te mogen doen”, laat hij weten. “Samen met Roelof en Noa kijk ik ernaar uit om geheel onbevangen en, hopelijk, met veel humor de ochtend een vlammende start te geven.”

Noa Vahle werkt achter de schermen bij BNNVARA, Roelof de Vries is al jarenlang een vaste stem op Radio 1.

3FM haalt deze zomer meerdere vervangers van buitenaf. Zo zijn Streetlab-makers Stijn van Vliet en Daan Boom in het weekend te horen, in de plaats van Wijnand Speelman.

Foto: BNNVARA