Home Landelijke radio NPO 3FM Giel Beelen benaderde Radio Veronica zelf voor ochtendshow

Giel Beelen benaderde Radio Veronica zelf voor ochtendshow

Giel Beelen heeft Radio Veronica begin dit jaar zelf benaderd om een programma te maken op de commerciële zender. Dat vertelt de dj vandaag in het AD. Nadat Beelen vorig jaar november stopte met zijn ochtendshow op 3FM, werd hij al benaderd door Radio Veronica. “Ik ben gaan praten, vond het super interessant, maar koos toch voor blijven bij 3FM.”

Beelen wilde bij 3FM vol zijn zinnen zetten op zijn nieuwe weekendprogramma ‘On Stage’. “Noem het een illusie, maar ik dacht echt dat ik er iets van kon maken. Ik wilde van ‘On Stage’ een merk maken binnen de publieke omroep. Zoals Zapp voor alle kinderprogramma’s staat, zou On Stage alle livemuziek bevatten. Maar uiteindelijk bleef het gewoon een programmaatje in het weekend”, aldus Beelen.

Kritiek op 3FM

Allerlei plannen voor de verbreding van ‘On Stage’ stierven volgens Beelen ‘een stille dood in de bestuurlijke molens’. Hoewel de voormalig 3FM-dj begin dit jaar pas begon met het nieuwe weekendprogramma, voelde hij een maand later al dat hij weg wilde bij 3FM. “Ik was het al tijden niet eens met de koers van het station, maar dacht me daaraan te onttrekken met een leuk, eigen programma. Dat was een denkfout. Als je je schaamt voor het station, moet je er gewoon niet op zitten.”

Volgens Beelen was het de laatste jaren ‘ploeteren bij 3FM’. “Voordat ik in november vorig jaar stopte met ochtendradio, maakte ik een tijd lang niet mijn beste shows. We wisten niet voor wie we nu eigenlijk radio moesten maken. Tieners of toch twintigers?” Dat het niet goed gaat met 3FM, noemt Beelen ‘ontzettend jammer’. “Als je luistert, hoor je waarom. Dat vind ik echt heftig. Maar ik ga er geen reet meer over zeggen. Dat zou niet netjes zijn. Ik werk er niet meer.”

Salaris

De kersverse Radio Veronica-dj had meer geld kunnen verdienen als hij vorig jaar al op het aanbod van de commerciële zender was ingegaan. “Ze hadden nu zoiets van: ‘We vragen je nu toch niet? Jij wil toch graag?’ Nou, dat is een wereld van verschil, dat scheelt een hoop geld.” De 565.000 euro die Beelen bij 3FM verdiende, is volgens hem nu dan ook verleden tijd. “Ik verdiende daar aanzienlijk meer, ja.”

> Het hele interview met Beelen in het AD is te lezen via Blendle (betaald)

Foto: Michel Schnater | VARA

>> RadioFreak is nu ook te vinden op LinkedIn.