Home Landelijke radio Radio Veronica Jeroen van Inkel: Radio Veronica ondergeschoven kindje van Talpa Radio

Jeroen van Inkel: Radio Veronica ondergeschoven kindje van Talpa Radio

Jeroen van Inkel

Jeroen van Inkel heeft zich opnieuw negatief uitgelaten over zijn voormalige werkgever Talpa Radio. Volgens Van Inkel is Radio Veronica het ondergeschoven kindje van de vier radiozenders die Talpa bezit. “Het grootste probleem van Radio Veronica is dat binnen Talpa álle andere stations belangrijker zijn. Hierdoor blijft er zo’n krap kader over om in te werken dat je bijna geen leuke dingen kan doen”, aldus Van Inkel tegen Spreekbuis. “Alles wat verzonnen wordt moet binnen de gestelde doelgroep-kaders passen.”

Volgens Van Inkel worden alle topideeën die goed scoren naar Radio 538 verplaatst. “Want dat station is het belangrijkst”, aldus de nieuwe Radio 5-presentator. “Je zag dat ook toen SLAM! nog binnen het Talpa-concern viel. Dan hadden ze een geweldige actie die veel traffic opleverde en het jaar daarna verhuisde het succesvolle item naar 538.”

Vaker negatief

Van Inkel heeft zich de afgelopen periode vaker negatief uitgelaten over zijn voormalige werkgever. Zo noemde hij het ‘raar’ dat de politiek in Den Haag de vorming van Talpa Radio heeft goedgekeurd en zei hij over Giel Beelen die recentelijk aan de slag ging bij Radio Veronica: “Ik verwacht dat ze binnen een half jaar rollend over de grond gaan.”

Over de hartproblemen waar Van Inkel eerder dit jaar mee kampte, zegt hij in hetzelfde interview: “Men wilde mij niet kwijt vanwege het feit dat ik een hartaanval heb gekregen. Ik zou een dergelijke gebeurtenis nooit misbruiken om mijn ex-werkgever dwars te zitten.” Of hij daarmee ook doelt op Rob van Someren, is niet bekend.

Van Someren kreeg in mei 2014 een hartinfarct toen hij nog bij Radio Veronica werkte. Later hoorde de dj dat zijn contract bij de zender ontbonden werd. Van Someren zou niet passen bij de nieuwe, vrouwelijke doelgroep die de zender destijds wilde gaan aanboren. Van Someren moest plaatsmaken voor Jeroen van Inkel. Het leidde tot een rechtsgang waarin Van Someren uiteindelijk smartengeld kreeg toegewezen.