De zendmast in IJsselstein wordt ook dit jaar weer verlicht. Rond 19.30 uur worden de lampen op de 367 meter hoge zendmast aangezet waardoor het weer ‘de grootste kerstboom ter wereld’ is. Vanwege corona is het ontsteken via een live-stream te volgen. Het is de 23e keer dat de lampen aangaan in de zendmast.

Tijdens de online uitzending komen onder ander burgemeester Patrick van Domburg van de gemeente IJsselstein en Mieke Kromwijk, voorzitter van de stichting De Grootste Kerstboom, aan het woord. Verder is er een cameraploeg in de buurt van de toren op zoek naar reacties van mensen die kijken naar de ontsteking. En natuurlijk wordt er verbinding gezocht met diegenen die zorgen dat de lampen ieder jaar stralen.

De boom wordt verlicht door 120 ledlampen en een toplicht. De lampen bevinden zich op speciale tuien met een totale lengte van vier kilometer. Deze zijn op de toren aangebracht op ongeveer 125, 200, 265 en 325 meter hoogte. Op de grond zijn de lichtsnoeren bevestigd aan de bestaande tuiblokken. De Grootste Kerstboom is bij helder weer tot in de verre omgeving te zien, tot wel 40-50 kilometer ver.

De Grootste Kerstboom brandt tot en met Driekoningen (donderdag 6 januari 2022).