Home Landelijke radio Gerard Timmer: “SBS wilde niet meer investeren in Caz!”

Gerard Timmer: “SBS wilde niet meer investeren in Caz!”

Gerard Timmer is opgestapt bij Caz! als directeur omdat eigenaar SBS Broadcasting er niet meer in wilde investeren. Dit had volgens hem te maken met de fusie van SBS met ProSiebenSat.1. Alle bedrijfsonderdelen moesten minimaal break-even draaien, maar dat is volgens Timmer niet mogelijk voor een nieuwe radiozender. “Investeringen zijn noodzakelijk om in deze markt in Nederland te vechten voor marketing en dj-talent”, zo zei Timmer op BNR Nieuwsradio.

“Ik heb bij mijn aantreden afspraken gemaakt over de voorwaarden om een zender te laten groeien. We waren best aardig op weg”, zegt Timmer. “Begin dit jaar kwam dat dj-verhaal aan het licht. Er kwam een kans om een goede dj aan te trekken. En die mogelijkheid was er toen financieel niet. Dus heb ik gezegd dat ik niet meer verantwoordelijk kan zijn voor de groei van het station”, zo zei Timmer op BNR Nieuwsradio.

Gerard Timmer wordt per 1 september directeur televisie bij de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Timmer zal zijn lidmaatschap van het bestuur van de omroepvereniging BNN neerleggen.