Home Landelijke radio Gerard Timmer omroepman van het jaar

Gerard Timmer omroepman van het jaar

Gerard Timmer is uitgeroepen tot ‘Omroepman van het Jaar’. Dit werd vanmiddag tijdens de nieuwjaarsreceptie van Broadcast Magazine bekend gemaakt.

Volgens Broadcast verdient Timmer de titel, omdat hij als directeur-voorzitter ondanks alle mogelijke politieke tegenwerking BNN in 2004 in een veilige haven heeft geloodst. En dat zijn omroep een (loyale) aanwinst is voor het publieke bestel, bleek juist afgelopen jaar, waarin BNN zich onderscheidde met een bewonderenswaardige programmatische creativiteit, onder andere uitmondend in een verrassende TeleVizier-Ringnominatie voor ‘De Lama’s’.

Gerard Timmer was samen met Bart de Graaff één van de oprichters van BNN. Hij stopt over drie weken als voorzitter. “Het is tijd om lichaam en geest te gaan opladen na acht enorm intensieve jaren,” aldus Gerard Timmer. Zijn taken zullen worden overgenomen door Laurens Drillich. Timmers onderscheiding is daarentegen beslist geen afscheidsprijs, de redactie had net besloten dat hij het moest worden toen bekend werd dat hij zou opstappen.

Eerder dit jaar ontving BNN tijdens het omroepcongres al de prijs van Mediabedrijf van het jaar. Dit vanwege de vechtlust en het doorzettingsvermogen van het jonge bedrijf.