Home Landelijke radio De Wereldomroep verspreidt opnames Noorderslag wereldwijd

De Wereldomroep verspreidt opnames Noorderslag wereldwijd

Radio Netherlands Music (RN Music), de muziekdivisie van de Wereldomroep, zal samen met 3FM een groot deel van de optredens tijdens het jaarlijkse popfestival Noorderslag 2005 in Groningen opnemen en toegankelijk maken voor miljoenen luisteraars wereldwijd. De opnames worden namelijk aangeboden aan meer dan 1500 radiostations over de hele wereld via de website, de European Broadcasting Union (EBU) en op CD.

Het Noorderslagweekend is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een evenement met een internationale uitstraling en impact. Op zaterdag 15 januari 2005 laten ongeveer 45 Nederlandse bands en acts op Noorderslag horen, hoe de vaderlandse popmuziek er voor staat.

Daarnaast wordt een groot gedeelte van de 110 aanwezige Europese bands opgenomen door verschillende Europese publieke omroepen en beschikbaar gesteld via de EBU. Voorafgaand aan het festival is door RN Music de compilatie CD Noorderslag 2005: Hip from Holland naar ca 1500 partner radiostations over de hele wereld gestuurd, zodat radiostations fragmenten van de cd kunnen uitzenden. Hierop staan tracks van bands die op het Noorderslag aanwezig zijn.