Home Landelijke radio Gemeente Amsterdam en 538 willen Koninginnedagfeest op RAI plein

Gemeente Amsterdam en 538 willen Koninginnedagfeest op RAI plein


Het Koniginnedagfeest van Radio 538 zal het komend jaar waarschijnlijk naar het RAI plein verhuizen. Radio 538 en burgemeester Van der Laan van Amsterdam hebben besloten om te onderzoeken of het technisch mogelijk is het feest daar te organiseren voor 60.000 bezoekers. Daarnaast willen ze een afspraak maken voor de periode vanaf 2013 op het festivalterrein aan de ArenA-boulevard. Dit kan mogelijk in combinatie met een feest op Koninginnenacht in een van de nabij gelegen poppodia.

"Het vraagt enkele aanpassingen om het plein bij de RAI gereed te maken voor een dergelijke evenement, bijvoorbeeld om het verkeer om te leiden. Ook zijn wellicht aanpassingen nodig aan het werkterrein van het nabijgelegen station voor de Noord/Zuidlijn. De komende weken wordt onderzoek gedaan in samenwerking met het stadsdeel Zuid en alle betrokkenen om te bepalen of en hoe dit terrein geschikt gemaakt kan worden", zo laat Radio 538 weten.

"Voor de periode vanaf 2013 wordt gekeken naar het festivalterrein tegenover de Amsterdam ArenA, nabij de Heineken Music Hall en het toekomstige Ziggo Dome. Qua omvang is dit vergelijkbaar met het Museumplein. Met een andere opzet van het evenement en de mogelijkheid om dit te koppelen aan Koninginnenacht ontstaat ruimte voor een grootschalig Koninginnedagfeest."

Voor het feest van Slam!FM, dat de afgelopen jaren plaatsvond op het Rembrandtplein, wordt onder meer gekeken naar het parkeerterreinen P15 en P16 bij de Zuidas.

Vorige maand besloot de gemeente Amsterdam dat er geen grote feesten meer in het centrum mogen worden georganiseerd op Koninginnedag. Amsterdam bang is dat de veiligheid in gevaar komt.