Home Landelijke radio Geen extra geld voor top dj’s op 3FM

Geen extra geld voor top dj’s op 3FM

Publieke Omroep gaat geen extra geld uittrekken om populaire dj’s van popzender Radio 3FM te kunnnen behouden. Dat meldt de NOS. Bestuurder Ruurd Bierman noemt het behoud van de dj’s belangrijk, maar niet tot elke prijs.

3FM had extra geld gevraagd om enkele dj’s te behouden. De zender vreest dat ze anders worden weggekaapt door commerciële radiostations, die hogere salarissen bieden.

Met name ochtendpresentator Rob Stenders van de VARA en middag-dj Ruud de Wild van BNN liggen goed in de markt. Door hen luisteren meer mensen naar 3FM, waardoor de reclame-inkomsten stijgen. Radio 3FM vindt de presentatoren zo belangrijk, dat ze als ‘sterren’ moeten worden beschouwd in plaats van als gewone omroepmedewerkers die onder de cao vallen.

Volgens geruchten zou Stenders 600.000 euro willen verdienen. De commerciële zenders betalen hun beste dj’s beter.

De publieke omroep is bezig met een bezuinigingsoperatie, opgelegd door Den Haag. Het gaat om een bedrag dat oploopt tot 80 miljoen euro in 2007. Als 3FM meer geld krijgt voor de salarissen van presentatoren, gaat dat ten koste van andere programma’s, zo vrezen omroepmedewerkers.

Een woordvoerder van Publieke Omroep bevestigt dat een verhoging van de salarissen alleen kan worden betaald uit het potje voor de programma’s. Eerder wekten de hoge salarissen van omroepbestuurders al beroering, gezien de bezuinigingen. Bruins Slot verklaarde toen dat hij vindt dat die beloningen ‘verantwoord’ zijn. (NOS)