Home Landelijke radio Geen commerciële activiteiten voor NOS-personeel

Geen commerciële activiteiten voor NOS-personeel

Bekende omroepmedewerkers van de NOS mogen per september volgend jaar geen werkzaamheden meer verrichten voor commerciële radio- of televisiezenders. De NOS-leiding heeft dit besluit genomen op aanwijzing van de Raad van bestuur van de Publieke Omroep, om verwarring bij de luisteraars en kijkers te voorkomen.

“Concurrentie is op zich gezond”, aldus een woordvoerder. “Wel kan het de kijker behoorlijk in verwarring brengen als die een medewerker van de publieke omroep aan het werk ziet of hoort bij een commerciële zender. Juist in deze tijd waarin de legitimiteit van de omroep ter discussie staat, is helderheid geboden”.

Het besluit betekent onder meer het einde van de nevenwerkzaamheden van Studio Sportpresentator Toine van Peperstraten als dj van Radio Veronica. De presentator reageert afhoudend op het besluit. “Ik heb het ter kennisgeving aangenomen. Het duurt nog bijna een jaar dus ik zie wel hoe de situatie dan is. Ik heb geen zin om er nu al negatieve energie in te steken”.

De nieuwe regel wordt binnenkort ook voorgelegd aan de directeuren van de andere publieke omroepen. Die kunnen overigens zelf beslissen of ze het voorschrift overnemen. “Het is slechts een advies, we kunnen niemand iets verplichten”, aldus de woordvoerder.