Home AM Radio BV Radio woedend over nieuwe plannen 747 en Radio 1

BV Radio woedend over nieuwe plannen 747 en Radio 1

De Belangen Vereniging Radio (BV Radio) heeft woedend gereageerd op de plannen van zendercoördinator Jan Westerhof voor 747 AM en Radio 1, dit staat te lezen op de site van Platform Publieke Programmamakers. De documentairebalk om 16.00 uur verdwijnt en alleen op de woensdagavond blijven documentaires te beluisteren.

In het gastenboek van die site schrijft BV Radio-voorman Henk Burger: “Naar verhouding vallen de bezuinigingsklappen bij de radio tien keer zo hard en juist de kwaliteitsprogramma’s zijn de dupe. Er is een aantoonbare vercommercialisering gaande van de publieke radio”. Burger maakt zich ook kwaad over het verdwijnen van de goed beluisterde documentairebalk (herhaling van 747 AM) op Radio 1. De NCRV gaat daar nu een dagelijks programma maken. Burger: “In plaats van dat pracht uur met diepgang en kwaliteit, komt de NCRV met een zoutloos live lifestyle programma vanuit een studio”.

Burger haalt ook fel uit naar het muziekbeleid bij klassieke zender Radio 4: “Veel programmamakers lijden onder de toenemende popularisering. Radio 4 kruipt richting Classic FM met een golf aan spelletjes en populaire muziek. De zendercoördinator heeft gezegd dat overdag op Radio 4 ‘geen moeilijke muziek meer gedraaid mag worden’! Waar heb je nog publieke radio voor als het enige doel lijkt te zijn: commerciële omroepen imiteren in de zinloze jacht op luistercijfers”.