Home Landelijke radio Colorful Radio ook in Den Haag op de kabel

Colorful Radio ook in Den Haag op de kabel

Colorful Radio zal met ingang van 1 februari 2004 zal ook in Den Haag te ontvangen zijn. Dit is vandaag door de Haagse Programmaraad (HPR) bekend gemaakt. Reeds vele jaren probeerde Colorful Radio een plek te bemachtigen op de Haagse kabel. Den Haag is de laatste grote grijze vlek in het uitzendgebied van het landelijke kabelstation. Vandaag is deze inzet en die van de Haagse bevolking gehonoreerd.

Na de teleurstellende uitslag van de eerder dit jaar gehouden herverdeling van FM-frequenties waar Colorful Radio ook al buiten de boot viel, heeft het station toch geïnvesteerd in een nieuwe programmering. “Dit voorjaar is ons uit verschillende onderzoeken gebleken dat met name Hip Hop en R&B, en diverse populaire Caribische muziekstijlen zoals Dancehall zeer populair zijn onder onze luisteraars.” Zo meldt Programma directeur Ronald van der Meijden.
Van der Meijden: “Hierop zijn wij ons dus nog meer gaan richten en met succes. De Programmaraad heeft nu geconcludeerd dat dit voor hen de duidelijkheid heeft gebracht waar zij naar zochten. In het heldere verslag van de Haagse Programmaraad werd het advies als volgt omschreven: “Er is geen enkele andere zender met een dergelijk format en de HPR denkt dat er onder de Haagse luisteraars zeker behoefte bestaat aan Colorful Radio. Dit is het afgelopen jaar ook gebleken uit de vele reacties die ons hebben bereikt. Daarom geeft de HPR gehoor aan het verzoek van Colorful Radio om te worden toegelaten op de Haagse kabel”. Met dit advies van de HPR is Colorful Radio in 98% van de Nederlandse Huishoudens te ontvangen.