Home Landelijke radio FunX start met speciale interneteditie

FunX start met speciale interneteditie

FunX zal medio oktober starten met een vijfde editie van haar radiostation. Deze editie zal als ‘interneteditie’ onder de naam FunX Plus uitzenden en is bedoeld voor luisteraars buiten de stadsregio’s Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht.

Voor FunX Plus is inmiddels een overeenkomst met internetprovider XS4all gesloten alsmede Buma/Stemra voor de auteursrechten. FunX Plus zal met 5000 simultane streams beschikbaar komen in een geluidskwaliteit van 128 kbit/s. FunX-directeur Willem Stegeman stelt dat deze versie ook in de toekomst voor kabeldistributie buiten de grote steden zal worden ingezet, zij het dan met een geluidskwaliteit van minimaal 192 kbit/s. FunX zal zich overigens dit jaar niet meer per se actief presenteren op presentatie-avonden van programmaraden, maar zal programmaraden wel om distributie verzoeken en ingaan op vragen tot informatie.

FunX is een zender voor allochtone jongeren en heeft verschillende edities in de grote steden. De programma’s worden ook gemaakt door allochtone jongeren. [Dutchmedia]