Home Landelijke radio Frits Spits luistert nooit meer naar 3FM

Frits Spits luistert nooit meer naar 3FM

DJ File Frits Spits

NPO Radio 1-presentator Frits Spits luistert nooit meer naar 3FM. Ook Radio 2 heeft hij beduidend minder aanstaan dan jaren geleden. Dat zei Spits in het programma ’50 Jaar 3FM’ op KX Radio. “Niet omdat ik dat niet wil of omdat het me niet interesseert, maar ik kom er niet aan toe. Het is toch een ander soort radio die ik boeiender vind. Inhoudelijke radio, dat vind ik toch leuker”, zei Spits.

Spits presenteerde van 1978 tot 1995, met korte tussenstop, het populaire radioprogramma ‘Avondspits’ op 3FM, toen nog Radio 3. In 1995 maakt hij de overstap naar Radio 2, waar hij tot eind januari 2013 ‘Tijd voor Twee’ presenteerde. “Toen ik naar Radio 2 ben gedaan, luisterde ik al minder naar Radio 3”, aldus Spits.

“3FM was, zeker in de tijd van het Glazen Huis, wel heel erg goed. Het Glazen Huis vond ik echt heel erg leuk en heel inventieve radio. Ik vond ook wel dat ze leuke programma’s hadden”, zei Spits. “Maar je voelt je niet meer zo aangesproken en dat moet ook niet. Ik ben echt een Radio 1-luisteraar geworden en daar ben ik heel tevreden over.”

Foto: KRO