Home Landelijke radio 3FM Serious Request gaat door in 2017

3FM Serious Request gaat door in 2017

3FM gaat door met Serious Request. De popzender maakt op 6 oktober 2016 bekend waar het glazen huis in 2017 staat, zo meldt De Stentor. Die bekendmaking is maanden later dan de afgelopen jaren het geval was. Reden is het vertrek van zendermanager Wilbert Mutsaers en het benoemen van een nieuwe zenderbaas.

“Aangezien 3FM deze nieuwe zendermanager wil betrekken in de keuze voor gaststad 2017 is de datum voor het inzenden van de aanbiedingsbrief verplaatst naar het voorjaar”, schreef de Hilversumse mediawethouder Wimar Jaeger in januari. Basyl de Groot werd onlangs benoemd tot nieuwe zendermanager van 3FM.

Onder meer Apeldoorn en Hilversum hebben oren naar 3FM Serious Request 2017. De 2016-editie wordt voor de tweede keer in Breda gehouden. 3FM vraagt tijdens Serious Request 2016 aandacht voor kinderen die sterven door longontsteking.

Toekomstbestendig
De afgelopen editie van 3FM Serious Request vroegen veel media zich af of de rek uit het evenement was. De 2015-editie was anders opgezet dan de jaren er voor. Zo waren er geen slaapgasten meer, werd Veiling TV afgeschaft en waren de Serious Request-updates ook niet meer te horen. De 2015-editie leverde uiteindelijk 8.466.249 euro op.

“Wat misschien af en toe vergeten wordt, is dat we dit niet doen omdat we graag een week lang een feestje willen vieren”, zei 3FM-dj Domien Verschuuren onlangs in een interview met RadioFreak.nl. “We zijn in 2004 met 3FM Serious Request begonnen, om samen met Rode Kruis een stille ramp op de kaart te zetten. En volgens mij lukt dat nog steeds vrij aardig.”

Foto: Bullet-Ray van Olphen | 3FM