Home Regionale radio Fresh FM schort subkanalen op en gooit muziekformat om

Fresh FM schort subkanalen op en gooit muziekformat om

Fresh FM

De regionale commerciële zender Fresh FM heeft na het kort geding van eind mei het muziekformat flink aangepast. In het kort geding legde de voorzieningenrechter de inmiddels oud-bestuurder van Fresh FM lijfsdwang op. Ook moest de radiozender, op straffe van tienduizenden euro’s per dag, stoppen met het uitzenden van muziek waarvan de rechten bij BUMA/SENA liggen.

Als gevolg van de uitspraak draait Fresh FM nu alleen nog veelal onbekende dance- en housemuziek. De populaire dance- en houseplaten van nu zijn van de playlist gehaald, omdat de rechten voor die nummers bij BUMA/SENA liggen. Van het oorspronkelijke format – “hedendaagse hits waar je swingend en vrolijk de dag mee door komt, en af en toe een leuk jaren ’90 plaatje tussendoor – is weinig meer over.

Ook zijn de uitzendingen op de themakanalen, zoals ‘Fresh FM Hardcore’, ’90’s Dance’ en ‘Hardstyle’, stopgezet. Op die kanalen is nu de muziek van het reguliere Fresh FM-kanaal te horen. Fresh FM heeft haar social media-kanalen en website ook al enige tijd niet meer geüpdatet.

Naast het niet meer mogen uitzenden van muziek van BUMA/SENA, moet Fresh FM ook de totale proceskosten van meer dan 13.000 euro betalen. De regionale zender heeft eind mei Coen Bom aangesteld als nieuwe voorzitter van SCOEZH (de vergunninghouder van Fresh FM). Hij is aangetreden om de ontstane situatie te inventariseren. De voormalig voorzitter is per direct ontslagen.

Fresh FM is de laatste jaren vooral bekend geworden dankzij de ‘House Top 1000’. Onder meer Armin van Buuren, Giel Beelen en  Bart Arens presenteerden de lijst.

Fresh FM heeft nog niet gereageerd op vragen van RadioFreak.nl.