Home Landelijke radio ‘Klassiek Geeft’ van Radio 4 levert 74.925 euro op

‘Klassiek Geeft’ van Radio 4 levert 74.925 euro op

NPO Radio 4 heeft met de actie ‘Klassiek Geeft’ 74.925 euro opgehaald. Minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap maakte de eindstand van Klassiek Geeft vanmiddag bekend op Radio 4. De luisteraars van het klassieke publieke station schonken 1024 muziekinstrumenten. De opbrengst van bijna 75.000 euro komt geheel ten goede aan het Instrumentendepot Leerorkest.

Minister Bussemaker overhandigde een cheque met het eindbedrag en een beeldje met daarop het aantal ingezamelde instrumenten aan Marco de Souza, directeur van het Instrumentendepot Leerorkest. “Muziek in de klas is ontzettend belangrijk. Van muziek worden mensen niet alleen individueel rijker, maar muziek verbindt ook een klas en de hele school”, aldus Bussemaker.

Marwil Straat, zendermanager Radio 4, is blij met de grote opbrengst: “Het is fantastisch om te zien hoe betrokken luisteraars, musici en orkesten zijn bij de actie. Zo geven we de liefde voor muziek door aan een nieuwe generatie en dát is waarvoor we de actie voor de derde keer hebben opgezet.”