Home Regionale radio Fresh FM moet frequenties inleveren

Fresh FM moet frequenties inleveren

Fresh FM

Fresh FM moet komende donderdag de frequenties inleveren. Het Agentschap Telecom trekt de FM-vergunning en de DAB+ vergunning (kavel B05) in omdat de regionale commerciële zenders meerdere steunzenders niet gebruikt. Het radiostation stapte daarop naar de rechter, maar die heeft nu besloten dat de vergunning ingetrokken mag worden.

Volgens de rechter is er sprake van ‘een extreem ondoelmatig gebruik van frequentieruimte’. Het Agentschap Telecom zegt dat Fresh FM al twee jaar over de vergunning voor zes steunzenders beschikt en dat er geen goede reden is dat het radiostation deze niet in gebruik heeft genomen.

Het gaat om de frequenties 95.4 FM (Alkmaar), 95.9 FM (Gouda), 95.9 (Hilversum), 96.0 FM (Naaldwijk), 95.9 FM (Almere) en (95.7 FM). Ook de 103.4 FM in Utrecht die al sinds 2003 tot het pakket behoort, staat al lange tijd uit. De 95,6 FM (Den Haag), 95,7 FM (Amsterdam) en 95,9 FM (Alphen aan den Rijn) werden wel gebruikt.

Koelkast

Fresh FM had het Agentschap onlangs gevraagd om met extreem lage vermogens uit te zenden op de steunzenders, om zo toch aan de uitzendverplichting te voldoen. “Zoals onder meer vanuit een een woning vanaf een koelkast, met daarbij 1 Watt aan vermogen.”

Het Agentschap gaat het hele kavel nu opnieuw veilen. Fresh FM is eigendom van de Stichting Commerciële Omroep Exploitatie Zuid-Holland (Scoezh). De zender wil doorgaan via internet.