Home Landelijke radio Fons van Westerloo: 100 miljoen voor NPO mag ook 1 miljard zijn

Fons van Westerloo: 100 miljoen voor NPO mag ook 1 miljard zijn

“Van mij mag die honderd miljoen ook een miljard zijn.” Dat zegt RTL-topman Fons van Westerloo over het extra geld voor de publieke omroep in een interview in Broadcast Magazine. “Als het maar goed besteed wordt aan bijvoorbeeld goed drama, en zorgt dat er een sterke industrie is op dat terrein.”

Van Westerloo laat zich uitermate positief uit over de publieke omroep in het interview. “Het is wel een beetje vreemd dat ik lees dat de 100 miljoen extra dient om fluctuaties in reclame-inkomsten tegen te gaan. Dat vind ik flauwekul, dan is het subsidie op reclamegeld.”

Van Westerloo verwijt de politiek de afgelopen vier jaar niet met een “helder en coherent” te zijn gekomen. “Volgens mij is de huidige mediaparagraaf een aardige aanzet om de problemen opte lossen. Enerzijds houd je de omroepen overeind als zelfstandige organisaties, maar er komt wel een sterker centraal bestuur.”

De VVD is altijd dé partij die zich voor commerciële omroepen inzet. “Om je de waarheid te zeggen, vond ik het niet altijd verstandig wat ze zeiden”, zegt Van Westerloo daarover. “Bijvoorbeeld om terug te gaan naar een commercieloze NPO, dat is echt niet altijd in ons voordeel. […] Niet lang geleden sprak ik met Joop Atsma (CDA, red.). Hij heeft er helemaal geen domme ideeën over, het zou goed zijn om met hem meer contact te hebben.

Vorig artikelMark van den Akker terug op KXradio
Volgend artikelPolitie-onderzoek naar presentator Radio Bergeijk