Radio4All moet voor 1 december landelijk via FM te ontvangen zijn. Het radiostation laat op dit moment het FM-netwerk bouwen door Radio Netwerk Nederland, het bedrijf van Nico Silvius, die ook achter onder andere RadioNL en Waterstad FM zit. Er komen 16 verschillende antenne-opstelpunten. Op dit moment zendt Radio4All alleen nog uit via DAB+.

Volgens creatief directeur Giel Beelen van Radio4All gaat het om ‘groene zenders’ die worden geplaatst. “Radio4All is een experimenteerplatform,” zegt hij. “Een voorbode van wat we in januari echt gaan doen. We herdefiniëren radio en dit omvat ook de inzet van nieuwe opstelpunten met een lager energieverbruik. De komende weken zijn spannend, aangezien de zenders geleidelijk aan in bedrijf worden genomen, stad voor stad en streek voor streek.”

Nico Silvius zegt: “We zijn trots dat we de opdracht van Radio4All hebben gekregen om het commerciële FM-kavel A08 te faciliteren. De uitrol van deze groene opstelpunten, met minder koeling en dus minder stroomverbruik, zal de komende weken in hoog tempo plaatsvinden.”

Radio4All

Radio4All haalde afgelopen zomer een landelijke FM-frequentie binnen. Giel verwacht eind november met nieuwe radioprogramma’s te kunnen gaan testen. “Dan is het een soort speeltuin van allerlei testprogramma’s.” Het nieuwe radiostation zal een mix van veel programma’s worden. “Dinsdagavond kan er een rockprogramma worden uitgezonden en woensdag bijvoorbeeld hiphop”, aldus Giel eerder tegen het ANP. Onder andere Prem Radhakishun krijgt er een programma.