Home Landelijke radio Ex-directeur NMO opgepakt voor fraude

Ex-directeur NMO opgepakt voor fraude

Bij een strafrechtelijk onderzoek naar misbruik van omroepgeld van de Nederlandse Moslim Omroep (NMO) heeft de FIOD-ECD vier verdachten aangehouden. Dat meldt BNR Neuwsradio op basis van informatie van het functioneel parket van het Openbaar Ministerie (OM).
   
Het gaat om de ex-directeur van de omroep in Vlaardingen, en zijn zoon en diens vrouw uit Schiedam. Ook is een filmproducent uit ‘s-Graveland aangehouden. Het functioneel parket vermoedt een fraude met een omvang van meer dan 600.000 euro en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.
   
Na een aangifte van het Commissariaat voor de Media begon het functioneel parket in december 2008 met het onderzoek. In maart deed justitie in de regio’s Amsterdam, Rotterdam en Utrecht al invallen, waarbij administratie en digitaal materiaal in beslag werden genomen.

Het OM verdenkt alle verdachten van valsheid in geschrifte. De ex-directeur van de NMO zou zich verder schuldig hebben gemaakt aan het oplichten van de Belastingdienst en het aannemen van steekpenningen. De omroep maakte gebruik van publieke gelden om radio- en televisieprogramma’s te maken. De filmproducent wordt verdacht van het omkopen van de ex-directeur van de NMO, in ruil voor het verkrijgen van opdrachten.