Bij ‘3voor12 Radio’ werken was altijd al een droom van Eva Koreman, zo vertelt de 3FM-dj in de VPRO Gids. “Al dacht ik dat het later zou komen. Ik heb ook bij Qmusic gewerkt, daar zeiden ze altijd: ‘Als je dát wilt draaien dan moet je maar bij de VPRO gaan werken.’ Nou, hier ben ik.”

Eva presenteert sinds september tussen 21:00 uur en middernacht het alternatieve muziekprogramma ‘3voor12 Radio’ op 3FM. Daarvoor was ze in de middag tijdens de lunch te horen. “Muziek speelde altijd een grote rol in mijn leven, ik verzamel vinyl en ik heb ook in een bandje gedrumd. Maar het duurde even voor ik besefte dat ik van radio ook mijn beroep kon maken”, aldus Eva.

Ze vervolgt: “Met muziek bezig zijn voor mijn werk is fantastisch. Maar er komt meer kijken bij radio maken: het livegevoel, de directe interactie met de luisteraars. En aan zo’n mengpaneel sleuren vind ik ook gewoon heel leuk.”

Serious Request

Ook Eva doet mee aan de nieuwe opzet van Serious Request; ze gaat samen met collega-dj Sander Hoogendoorn 180 kilometer lopen, van Vlieland naar Utrecht. “Het is een eer, want het is het nieuwe equivalent van het Glazen Huis. En ik vind het spannend, een mooi avontuur. Aan de ene kant word ik er gestrest van, want het kost heel veel tijd. Maar ik moet wel trainen, anders red ik het niet, en falen is geen optie.”, aldus Eva.

> Het hele interview met Eva Koreman is via Blendle te lezen (betaald)

Foto: Michel Schnater | BNN