Home Landelijke radio Eva Jinek van de NOS naar WNL

Eva Jinek van de NOS naar WNL


Eva Jinek verruilt de NOS voor omroep WNL. Eva maakte haar overstap zojuist bekend op de redactie van de NOS Nieuws. Eva krijgt een eigen programma op de zondagmorgen, getiteld 'Eva Jinek op zondag'. Daarnaast gaat ze een nieuwe ochtendshow van WNL presenteren. In die ochtendshow gaat ze samenwerken met Merel Westrik, eveneens een nieuw gezicht bij WNL.

Eva kwam in 2004 bij de NOS werken als bureauredacteur buitenland, na een stage op het NOS bureau Washington. In 2008 startte ze met presenteren, eerst bij het NOS Journaal op 3 en later bij het NOS Journaal. Bovendien presenteerde ze een aantal live uitzendingen, waaronder de verkiezingsuitzending van Barack Obama. En sinds vorig jaar presenteert ze ook eenmaal per week 'NOS Met het Oog op Morgen' op Radio 1. Wie haar daarvoor gaat vervangen is nog niet bekend.

Eva zegt in een eerste reactie blij te zijn met haar nieuwe stap: "WNL biedt mij als presenterend journalist de kans om zowel een dagelijks nieuwsprogramma te presenteren, als een wekelijkse talkshow met ruimte voor gesprekken met spraakmakende mensen. Ik ga helpen om WNL mee vorm te geven."