Home Landelijke radio Erik de Zwart: “Rob van Someren komt niet terug bij Veronica”

Erik de Zwart: “Rob van Someren komt niet terug bij Veronica”

Rob van Someren komt niet terug bij Radio Veronica. Dat heeft stationsmanager Erik de Zwart vandaag gezegd op BNR Nieuwsradio. "Nee, hij komt niet meer terug", antwoordde De Zwart. Op de vraag of Bart van Leeuwen terugkeert, zei De Zwart: "misschien".

"Bart is een maatje van mij. Het zou raar zijn als Bart en De Zwart niet een keer weer wat samen gaan doen", zei De Zwart over een mogelijke terugkeer van Bart van Leeuwen.

Over de dalende luistercijfers van de afgelopen tijd zei De Zwart: "We zijn Avicii en Armin van Buuren gaan draaien, dat was een mismatch met het publiek. Voor zulke muziek gaan luisteraars wel naar Radio 538. We moeten weer doen waar we goed in zijn: de beste muziek uit de jaren '80 en '90 draaien."

Rob van Someren werd in juni ontslagen bij Radio Veronica: de dj moest plaatsmaken voor Jeroen Van Inkel, die sinds september die middagshow presenteert. Radio Veronica nam eind oktober 2013 afscheid van Bart van Leeuwen. De dj moest het veld ruimen vanwege de nieuwe koers die de commerciële zender op 4 november 2013 inzette.

Sinds 31 oktober is Erik de Zwart stationsmanager van Radio Veronica, als vervanger van Niels Hoogland.