Home Landelijke radio Erik de Zwart en vrouw beroofd op Ibiza

Erik de Zwart en vrouw beroofd op Ibiza

De oud-directeur van Radio 538 en Noordzee FM Erik de Zwart is beroofd op het eiland Ibiza. “Je voelt je hier veilig, maar eigenlijk ben je het niet”, zegt De Zwart, die op het ogenblik op Ibiza verblijft om er de bouw van zijn woning te begeleiden, tegen De Telegraaf. Zijn echtgenote werd op klaarlichte dag bestolen. “Haar tas werd van de passagiersstoel gejat toen ze de auto even had geparkeerd in de buurt van een winkel. Ruitje ingetikt. Ja, in Nederland laat je natuurlijk niks achter in de wagen, maar hier lijkt alles veel relaxter. Ik denk dat het met de dievenbendes hier nu net zo erg is als in Marbella of Saint Tropez.”

Ook zanger Marco Borsato is slachtoffer. Hij was met zijn vrouw Leontine en zijn kinderen op het strand toen hun vakantiehuis leeg werd gestolen. Behalve paspoorten en een laptop namen de dieven ook kleding en sieraden mee. De Oost-Europese bendes zouden het niet alleen op beroemdheden hebben gemunt. Dagelijks wordt tientallen keren melding gemaakt van diefstallen.

Maar een woordvoerder van de politie ter plaatse ontkent dat er sprake is van dievenbendes. “De criminaliteit stijgt iedere zomer wel iets, maar dat is in andere toeristenoorden niet anders. We hebben nu vier mensen opgepakt en verwachten hierdoor de meeste onrust weg te kunnen nemen. Over lopende zaken kan ik geen uitspraken doen.”