Home Landelijke radio Crisis bij lokale omroep Enschede

Crisis bij lokale omroep Enschede

De Stichting Lokale Omroep Enschede zit in een zware crisis. Al jaren kampt de omroep met financiële problemen en kon men uiteindelijk het hoofd boven water houden dankzij subsidies van de gemeente Enschede. De gemeente heeft echter besloten niet langer financieel bij te springen.

“De Gemeente Enschede stelt zich kritisch op ten aanzien van diverse aspecten en is op de huidige basis in principe niet bereid financieel te ondersteunen en zeker niet in de vorm van subsidies,” zo blijkt uit een brief van het bestuur aan haar medewerkers.

De brief van het bestuur van de omroep is een reactie op een brief die de programmaleiding naar het bestuur heeft gestuurd. In deze brief viel te lezen dat de programmaleiding zich ernstig zorgen maakt, omdat de omroep met het huidige beleid op een faillissement afstevent. Men uit daarbij haar kritiek op het huidige bestuur.

In de reactie van het bestuur geeft men aan dat zij ’tegen een muur lopen en er geen levenskansen meer zijn’. “Een mogelijkheid zou kunnen zijn een zogenaamde doorstart met enkel vrijwilligers onder begeleiding van een betaalde manager en zeker commercieel gestuurd onder toezicht van wellicht een nieuwe bestuur,” zo valt te lezen.