Home Landelijke radio Erik de Vlieger start Wild FM in Noord-Holland

Erik de Vlieger start Wild FM in Noord-Holland

In Haarlem en omstreken zal er vanaf half augustus een nieuw regionaalradiostation te horen zijn: Wild FM. Het station is opgericht door Erik de Vlieger, de grote drijfveer achter het bedrijf Imca Holding. De holding heeft het FM-pakket van Freez FM overgenomen, een radiostation dat momenteel in de drie noordelijke provincies te beluisteren is.

Wild FM wil een dynamisch format creëren, om zo te voldoen aan de wensen van de luisteraar. “We zullen tijdens de beginmaanden voortdurend communiceren met een representatieve groep van 600 jonge consumenten om te kijken welke kant zij willen dat het opgaat met Wild FM. Door hen continu te enquêteren moet het format worden vastgesteld”, aldus De Vlieger.

Volgens Wild FM-directeur Koen van Tijn zal het geen non-stop station worden zoals vele anderen. “Er komen presentatoren, een duidelijke horizontale programmering en een nadrukkelijke binding met de regio, inclusief regionale nieuwsprogramma’s.”, aldus van Tijn.

Het station zal vanaf half augustus gaan uitzenden op de 97.3 FM (Haarlem), 93.6 FM (Amsterdam), 97.4 FM (Purmerend), en de 96.3 FM (alkmaar). [Haarlems Dagblad]