Home Landelijke radio NPO Radio 1 Eric Corton: “Presenteren op Radio 1 maakte me niet gelukkig”

Eric Corton: “Presenteren op Radio 1 maakte me niet gelukkig”

Eric Corton werd niet gelukkiger van het presenteren van ‘De Nieuws BV’ en ‘Met Het Oog Op Morgen’ op NPO Radio 1. Dat zegt hij in een interview met het AD. Eric zwaaide eind augustus 2016 af als mede-presentator van ‘De Nieuws BV’. “Ik kwam erachter dat presenteren op Radio 1, wat ik toen al een tijdje deed, me niet gelukkig maakte.”

Eric is in het interview met de landelijke krant openhartig over zijn leven van de afgelopen jaren. De dj had in 2010, toen hij nog het avondprogramma op 3FM presenteerde, last van zware burn-out klachten. “Ik presenteerde 3voor12 van 10 uur ’s avonds tot 1 uur ’s nachts, ging om een uur of 3 pitten, werd half wakker voor de kinderen om half 8 en had overdag ook nog vier dingen. Het waren zulke krankzinnige dagen dat ik op een gegeven moment geen gas meer kon geven.”

Eric: “Ik werd ziek, echt ziek, bedrijfsarts, je kent het wel, de hele riedel. Uiteindelijk ben ik naar een therapeute gegaan omdat ik het gevoel had dat er iets wezenlijks moest veranderen. Zij was op een klinische manier genadeloos. Ze prikte zó door de verhalen heen die ik zat te vertellen en dwong me naar mezelf te kijken. Bleef het lang-leve-de-lol of ging ik de dingen doen die ik echt belangrijk vond?”

Geen alcohol meer

Eric zegt zijn leven te hebben gebeterd. Zo laat hij de alcohol nu al ruim een jaar staan. En niet zonder reden: “Ik wás alcoholist. Ik dronk minstens een fles wijn per dag. Op sommige dagen was het een flesje vóór het eten, een flesje tijdens het eten, en dan was het al wat veel, maar dan trok ik er nog een open. Daar was ik goed in: nog een schep erbovenop.”

De voormalig 3FM en Radio 1-dj ging meer sporten en viel mede daardoor kilo’s af. Eric: “In mijn oude leven was ik te veel bezig met mijzelf. Ik vond het spannend om met drank en drugs op achterstevoren in Paradiso te staan. Héél spannend. Maar de nadruk ligt op vónd. Ik vind het nu net zo spannend om me in de kou op zondagochtend voor een rit van 100 kilometer op de fiets te hijsen.”

> Bekijk de DJ-file van Eric Corton

Foto: RVDA