Home Landelijke radio EO schrapt 68 arbeidsplaatsen

EO schrapt 68 arbeidsplaatsen

De Evangelische Omroep gaat 68 arbeidsplaatsen schrappen wegens de bezuinigingen die de overheid de publieke omroepen oplegt. De personeelsreductie gaat in per 2005. Het meest zal er bezuinigd gaan worden op het gebied van radio, internet en ondersteunende diensten.
Later worden er op tv-vlak ook nog eens 15 arbeidsplaatsen geschrapt.

Dit reorganisatieplan heeft de omroep woensdag besproken met de diverse werknemersorganisaties. De EO, waarin totaal 380 mensen werken, is de eerste zendgemachtigde die de maatregelen als gevolg van de kabinetsbezuinigingen met de bonden bespreekt. De omroepen moeten jaarlijks miljoenen bezuinigen, oplopend naar een bedrag van 80 miljoen euro op jaarbasis in 2007.
Kostenbesparingen

De programmaleiding van de EO zoekt de kostenbesparingen vooral bij de afdelingen radio, internet en ondersteunende diensten. De bezuinigingen komen extra ongelegen, omdat de EO van Nederland 2 naar Nederland 1 verhuist en meer moet investeren in programma’s op ‘prime-time’.

EO-directeur A. de Boer is tevreden over het gesprek dat hij woensdag met de bonden voerde over de reorganisatieplannen. ,,We hebben ze een toelichting kunnen geven op onze plannen en ze volledig geïnformeerd over de keuzes die we als bedrijf willen gaan maken. Het zijn pijnlijke keuzes, vooral omdat het je personeel betreft, maar we doen er alles aan om de strategie en de missie van de EO niet in gevaar te brengen.”