Home Landelijke radio Radio 8FM ziet marktaandeel verdubbelen

Radio 8FM ziet marktaandeel verdubbelen

Het marktaandeel van de Brabantse radiozender Radio 8FM is tussen april en juli bijna verdubbeld. Het aandeel over geheel Brabant lag in april op 2,5 procent. In de meest recente meting van Bureau Intomart kwam het marktaandeel over geheel Brabant uit op 4,9 procent.

In de leeftijdsgroep 20-49 jaar, de doelgroep van Radio 8FM, is het marktaandeel in geheel Brabant gestegen van 3,9 % in april naar 5,4 % in mei, 6,1 % in juni en 6,4 % in juli. In dezelfde leeftijdsgroep behaalde Omroep Brabant een marktaandeel van 4,1 % in juli.

Landelijk gezien is Radio 8FM inmiddels de best beluisterde regionale commerciële radiozender in Nederland. Landelijk gezien haalt Radio 8FM een marktaandeel van 0,7 procent. CRN, het nationale verkooploket van circa 10 publieke en regionale commerciële radiozenders, scoorde een marktaandeel van 2,5 procent in juli. Radio 8FM levert – met haar landelijk bereik van 0,7 procent – omstreeks 30 procent van alle CRN luisteraars.

Radio 8FM kreeg in mei een nieuw frequentiepakket toegewezen. Zo is de zender nu ook in West-Brabant in de ether te horen. Aangezien nog niet alle FM zenders op de juiste plaats staan en de komende maanden nog verbeteringen zullen plaatsvinden aan het zendernetwerk van Radio 8FM is het de verwachting dat het marktaandeel nog verder zal stijgen. Ook in het nieuwe uitzendgebied (West-Brabant) waar Radio 8FM een krachtige FM zender heeft, zal het marktaandeel naar verwachting verder toenemen.