Home Landelijke radio Edwin Evers, Claudia de Breij en GIEL! vallen in de prijzen bij...

Edwin Evers, Claudia de Breij en GIEL! vallen in de prijzen bij RadioRing

Het programma GIEL! heeft de RadioRing 2010 gewonnen. Giel Beelen maakt sinds 2004 het programma GIEL! op 3FM. De RadioRing is de prijs voor het beste programma. De andere genomineerden waren Avro Arbeidsvitaminen en Ekstra Weekend. Giel Beelen was bij iedere uitreiking van de RadioRing genomineerd, maar viste tot vandaag steeds achter het net.

Edwin Evers heeft de Zilveren RadioSter man gewonnen. Het is de derde keer dat de 538-dj de prijs voor beste radiopresentator wint. Andere genomineerden waren Giel Beelen en Gerard Ekdom. De Zilveren RadioSter vrouw is gewonnen door Claudia de Breij. Voor Claudia is het de vierde keer dat ze de prijs voor beste radiopresentatrice wint, de enige keer dat ze hem niet won maakte ze dat jaar geen radio. Andere genomineerden waren Froukje de Both en Annemieke Schollaardt.

Tijdes de twee uur duurende uitzending van de RadioRing en de Marconi Awards werd ook stil gestaan bij het overlijden van Arjen Grolleman. Door het laten horen van een compilatie van zijn werk werd de dj herdacht.

Dit jaar werd het Gouden Radio-oortje niet uitgedeeld, maar afgelopen woensdag kreeg 3FM toch de prijs uitgereikt. De Gouden RadioRing werd uitgereikt in het Amsterdamse theater Carré. De uitreiking viel samen met de uitreiking van de Marconi Awards.

Bekijk hier de bekendmaking van de winnaar van de Gouden RadioRing 2010: