Home Landelijke radio 3FM, Jeroen van Inkel en Mattie Valk krijgen Marconi Award

3FM, Jeroen van Inkel en Mattie Valk krijgen Marconi Award

Mattie Valk, Jeroen van Inkel en 3FM hebben in Amsterdam een Marconi Award gekregen. In theater Carré kregen de dj´s en het station de Marconi Awards uitgereikt. De uitreiking vindt plaats samen met de uitreiking van de Gouden RadioRing. Het is voor de vijftiende keer dat de vakprijzen worden uitgereikt.

Eerder werd al bekend dat Jeroen van Inkel de Marconi Oeuvre Award kreeg. De Q-music-dj wordt onderscheiden omdat hij door de jury gezien wordt als ‘een icoon van de Nederlandse radio’. De Oeuvre Award gaat naar een persoon die een groot aandeel heeft in de vorming van het huidige radiolandschap. De jury zei over Van Inkel: “Generaties zijn met hem opgegroeid, met hem opgestaan, naar het werk of school gereden. Vele hedendaagse radiomakers zijn door hem beïnvloed. Zijn manier van radio maken is een stijlvorm geworden die door velen is omarmd en waar hij in Nederland de eerste mee was.”

De Oeuvre Award voor Jeroen van Inkel werd uitgereikt door Lex Harding. Jeroen bedankte in zijn speech na afloop diverse mensen en dit deed hij met behulp van een aantal geluidsfragmenten.

Hierna mocht de Q-dj de Award voor het Aanstormend Talent uitreiken aan zijn collega Mattie Valk. Valk, sinds dit jaar dj op Q-music, was eerder al verrast met zijn nominering. ” Als je zo kort bezig bent op de radio is alleen al de nominatie voor deze prijs genoeg om je door het dak te laten gaan!” Andere genomineerden waren Luuk Ikink en Winfried Baijens.

De Marconi Award voor de beste zender gaat naar 3FM. Andere genomineerden waren 100%NL of BNR NieuwsRadio. In een reactie zei Wilbert Mutsaers: “Leuk, super”