Home Landelijke radio Edwin Evers: “538 laat het in de decembermaand liggen”

Edwin Evers: “538 laat het in de decembermaand liggen”

Volgens Edwin Evers heeft 538 het in de decembermaand de afgelopen jaren laten liggen. Radio 2 scoort al jaren met de Top 2000, Sky Radio met de kersthits en 3FM met Serious Request. "538 bleef altijd 538" en vaak waren de top dj's tijdens de laatste weken van het jaar niet aanwezig.

Edwin Evers zei afgelopen vrijdag bij RTL Late Night: "538 doet in december eigenlijk altijd wat we altijd doen, we zijn 538. Maar december is een moeilijke maand voor radiozenders want het is het domein van de Top 2000, Het Glazen Huis en de kersthits van Sky. Dat doen ze allemaal fantastisch en wij hebben de afgelopen jaren een alternatief geboden voor de mensen die niet heel de dag kersthits willen horen of de Bohemian Rhapsody."

Om de strijd met de andere zenders aan te gaan zijn Edwin Evers en Ruud de Wild tijdens de laatste weken van het jaar gewoon te horen op de zender. Daarnaast hebben ze de actie Oud wordt Nieuw bedacht waarmee luisteraars een oud product, bijvoorbeeld een wasmachine, kunnen laten vervangen door een nieuwe. "We dachten misschien moeten we voor de mensen die naar 538 luisteren, want dat zijn er nog steeds heel veel, een leuke actie bedenken. En we blazen met deze actie ook niet de andere zenders van de kaart, we bieden een alternatief voor alle andere acties."

Volgens Ruud de Wild pikken de andere stations de luisteraars tijdens december niet in: "Het is een tijdelijke verschuiving. Mensen zappen veel meer want het is niet dat mensen denken we gaan nu naar Radio 2 of 538. Radio is een langzame business geweest. Je kunt niet na een halfjaar zeggen het scoort, dat gaat een tijd duren voordat je weet wat het oplevert. Voor 3FM vind ik het fantastisch dat ze dit als marketingtool hebben. Prachtig! En dat er toevallig nog een goed doel aan hangt: heel mooi. Dat valt alleen maar te prijzen en dat moet je niet afbranden."