Home Landelijke radio Andy Houtkamp wint Theo Koomen Award voor beste sportcommentator

Andy Houtkamp wint Theo Koomen Award voor beste sportcommentator

NOS-sportcommentator Andy Houtkamp heeft de Theo Koomen Award gewonnen voor de beste sportcommentator. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het Radio 2-programma 'Knooppunt Kranenbarg'. In het Olympisch Stadion in Amsterdam kreeg Houtkamp de prijs van de dochter van de legendarische sportcommentator Theo Koomen (foto), Netty Langedijk.

Houtkamp kreeg de meeste stemmen via de Facebook-pagina van Knooppunt Kranenbarg. Hij was genomineerd voor zijn radioverslag van de voetbalwedstrijd Ajax-Barcelona op dinsdag 26 november. Ook zijn NOS-collega's Gio Lippens en Bas Ticheler waren genomineerd.

"Supergaaf, geweldig! Veel mensen vragen 'wat is er vanavond op tv te zien', maar nooit wat er op radio te horen is. Dit is prachtige aandacht voor al die hardwerkende radioverslaggevers", aldus Houtkamp.

Juryvoorzitter Evert ten Napel over Andy Houtkamp: "Je kunt Andy heel goed verstaan en er zit een lachje in zijn verslag, net als Theo Koomen altijd had in zijn verslaggeving." Verleden jaar won Hans van Zetten de award, vanwege zijn gepassioneerde live-verslag bij de rekstokfinale van Epke Zonderland op de Olympische Spelen deze zomer.
Foto: gofoto.nl

Vorig artikelEdwin Evers: “538 laat het in de decembermaand liggen”
Volgend artikelLuc van Rooij dagelijks op GrandPrix Radio