Home Landelijke radio “DNO Nútopia overdreef ledenaantallen”

“DNO Nútopia overdreef ledenaantallen”

Een onderdeel van de samengevoegde aspirant-omroep DeNíeuwe Omroep Nútopia lijkt haar ledenaantal overdreven te hebben. Dat meldt het AVRO radioprogramma Antenne 2. In hun jongste persbericht laat de fusie-omroep DNO Nútopia weten bijna 50.000 leden te hebben, de grens om toe te treden tot het omroepbestel. Op 1 februari meldde voorloper DNO in het radioprogramma reeds 47.561 leden te hebben. Nútopia beweerde toen zo’n 10.000 leden te tellen.

De deze week aangekondigde samenwerking had volgens kenners direct tot overschrijding van de 50.000-grens moeten leiden, ook wanneer er rekening wordt gehouden met redelijkerwijze te verwachten opzeggingen en doublures in de ledenbestanden.

Directeur A. Visser van DNO Nútopia denkt dat de combi-omroep op 1 maart echt boven de 50.000 leden zit. Daarna zal staatssecretaris Van der Laan laten onderzoeken of ‘dierenminnende wereld-verbeteraars’ daadwerkelijk een maatschappelijke stroming zijn. Ook zal ze laten onderzoeken of de oude DNO-leden en de Nútopia-leden wel ongevraagd lid hadden willen worden van DNO Nútopia.