Home Landelijke radio Dj’s en programmaleiding 100%NL in gesprek over muziek Jan Smit

Dj’s en programmaleiding 100%NL in gesprek over muziek Jan Smit

Bij 100%NL is vanavond overleg over de ontstane situatie rond de muziek van Jan Smit. Dj Patricia van Liemt is vanochtend weer aan de slag gegaan bij 100%NL. Ze werd afgelopen vrijdag voor een uitzending geschorst omdat ze Jan Smit bleef draaien in de uitzending. Volgens programma-directeur Herbert Visser ging dat tegen het format van de zender is.

Maar vanochtend werd Jan Smit weer gedraaid en riep Patricia luisteraars op haar te sms’en voor steun. Niet lang daarna waren zowel zij als dj ‘ADHDave’ niet meer te horen. Herbert Visser nam het tot 09:00 uur over.

Wat de gevolgen van de actie van de dj’s is, is nog onduidelijk. Visser erkent dat er sprake is van slechte communicatie tussen de dj’s en de programmaleiding. “Als programmaleider ben je ook bezig met technische en juridische zaken”, legt hij uit. “Soms komen dj’s bij me klagen en dan kan ik door tijdsgebrek wel eens bot uit de hoek komen.”

Collega’s van Patricia steunen de actie. Wendy Duivenvoorde draait nu ook Jan Smit. Net zoals Arnoud Schellenberg, die de actie ook steunt.

Vanavond hoopt Visser zijn dj’s te overtuigen. “Ik schat de kans als bijzonder klein in dat we Jan Smit gaan draaien”, stelt hij. “Zijn muziek is misschien door de jaren wel wat veranderd, maar het gaat ook om het imago dat aan hem kleeft.”

Vorig artikel“Coen en Sander Show nog niet helemaal naar wens, maar vol potentie”
Volgend artikelRadio 538 samen met Tien naar RTL Nederland