Home Landelijke radio Radio 538 samen met Tien naar RTL Nederland

Radio 538 samen met Tien naar RTL Nederland

Radio 538 gaat over van Talpa naar RTL Nederland. Dit meldt het Algemeen Dagblad op gezag van diverse bronnen. Naast het radiostation gaat ook de televisiezender Tien van John de Mol naar RTL. De Mol ontvangt een belang van 25 tot 30 procent in RTL Nederland.

Eerder had RTL ook al eigen radiozenders: Yorin FM en RTL FM. Omdat deze niet de gewenste martkaandelen wisten te halen zijn de frequenties verkocht aan SBS en de frequentie van RTL FM werd opnieuw vergeven aan 100%NL.

Een woordvoerder van Radio 538 kon geruchten gisteren tegenover RadioFreak niet bevestigen. Hij zei nog niks af te weten over een mogelijke overname door RTL.

Commercieel directeur Frank Eijken van RTL Nederland bevestigt dat hij deze week met directeuren van kabelbedrijven heeft gesproken over doorgifte van een eventuele vierde RTL-zender. “Maar ik wil benadrukken dat nog nergens een handtekening onder staat. We zijn nog altijd in gesprek.”

Talpa-woordvoerder Thomas Notermans zegt dat er geen overeenkomst is. “En ik verwacht niet dat we binnen een paar dagen mededelingen gaan doen.”

Vorig artikelDj’s en programmaleiding 100%NL in gesprek over muziek Jan Smit
Volgend artikel100%NL gaat Jan Smit draaien