Home Landelijke radio “Coen en Sander Show nog niet helemaal naar wens, maar vol potentie”

“Coen en Sander Show nog niet helemaal naar wens, maar vol potentie”

De Coen en Sander Show op Radio 3FM staat volgens zendercoördinator Florent Luyckx “nog niet helemaal zoals ik het graag zou zien. Maar het barst van de potentie!” Toch heeft het middagprogramma inmiddels de marktleiderpositie in de categorie 20-35 jaar. “Het is eigenlijk heel simpel. Coen en Sander komen geloofwaardig over, de gemiddelde luisteraar voelt dat ze menen wat ze zeggen”, zo zegt Luyckx tegen Publiek Centraal.

Het is volgens hem ook weer niet zo dat andere dj’s liegen. “Het gaat erom of hij of zij geloofwaardig overkomt. Dat de luisteraar hem gelooft als hij enthousiast over een plaat is. Hoe een plaat wordt weggezet door een dj, je kan je niet voorstellen hoeveel verschil dat bij de luisteraar kan maken in zijn oordeel over dat nummer. Het kan zelfs het verschil uitmaken tot wel of niet luisteren. En dus tussen wel of niet schakelen naar een andere zender.”

Volgens Luyckx was het vervelend dat Wouter van der Goes wegging. “Dat is altijd vervelend. Radio vaart immers wel bij continuïteit. Maar het is een beetje het lot van een publieke popzender. Het houdt de zender wèl scherp. En zolang we zorgen dat we voldoende nieuw talent blijven ontwikkelen kunnen we in veel gevallen de problemen oplossen. 3FM is zeer succesvol in het ontwikkelen van radiotalent met als gevolg dat onze dj´s af en toe veel geld wordt geboden door de commerciële concurrentie en daar kunnen we bij de publieke omroep nu eenmaal niet tegen op.”

Over de opvolger van Claudia de Breij kan hij nog niks zeggen. “Daar ben ik nog mee bezig.”

Vorig artikelRadio 6 van start gegaan
Volgend artikelDj’s en programmaleiding 100%NL in gesprek over muziek Jan Smit