Home Landelijke radio Dit jaar geen 538 Koninginnedagfeest in Amsterdam

Dit jaar geen 538 Koninginnedagfeest in Amsterdam


Radio 538 organiseert dit jaar geen Koninginnedagfeest in Amsterdam. Omdat de gemeente Amsterdam tijdens Koninginnedag geen grote feesten meer wil in de binnenstad, heeft 538 onderzocht of het feest dit jaar eenmalige een plek kon krijgen op het RAI plein. Maar dit blijkt niet mogelijk.

"De gemeente Amsterdam wil in verband met de veiligheid het aantal bezoekers beperken tot 60.000", laat het radiostation weten. "Daarvoor was een vorm van toegangscontrole nodig, bijvoorbeeld door kaartverkoop. We vinden dat het 538 Koninginnedagfeest van het volk is en daar geen kaartverkoop bij hoort. Hierdoor is het voor ons niet mogelijk om te garanderen dat het maximum aantal bezoekers, dat het plein voor de RAI aan kan, niet wordt overschreden."

Burgemeester Van der Laan van Amsterdam laat weten: "We hebben in goed overleg gekeken naar de mogelijkheid om Radio 538 een andere locatie te geven. Maar veiligheid staat voorop. Koninginnedag in Amsterdam is altijd een groot Oranje-feest geweest. Dat moet ook zo blijven. Voor de toekomst kijken we samen naar een andere opzet voor een evenement op Koninginnedag."

Radio 538 gaat zich nu focussen op het Koninginnedagfeest van 2013. Er wordt gekeken of dat kan plaatsvinden op het festivalterrein bij de Amsterdam ArenA.

Vorig artikelOmzet van radiozenders stijgt één procent in 2011
Volgend artikelMet Het Oog Op Morgen doet live verslag van Turing Nationale Gedichtenwedstrijd