Home Landelijke radio Met Het Oog Op Morgen doet live verslag van Turing Nationale Gedichtenwedstrijd

Met Het Oog Op Morgen doet live verslag van Turing Nationale Gedichtenwedstrijd


NOS Met het Oog op Morgen komt vanavond rechtstreeks vanuit de Amsterdamse Stadsschouwburg, dan het toneel van de derde Turing Nationale Gedichtenwedstrijd. Het 'Oog' is vanaf het begin nauw betrokken bij de wedstrijd en deze keer is daarop geen uitzondering: twintig avonden lang eindigde het programma met een gedicht dat door presentator John Jansen van Galen werd geselecteerd uit de honderd beste inzendingen.

Poëzieliefhebber John Jansen van Galen is ook de presentator van de prijsuitreikingsavond in de Grote Zaal van de Stadsschouwburg. De winnaar schuift daarna aan tafel bij Mieke van der Weij, die het 'Oog' presenteert vanuit de Pleinfoyer van de schouwburg. Ze praat ook met onder anderen juryvoorzitter Ramsey Nasr en dichter en schrijver Gerrit Komrij. Muzikaal wordt de uitzending omlijst door de Nederlandse singer/songwriter Blaudzun.

Voor de derde Turing Nationale Gedichtenwedstrijd zijn 10.131 gedichten ingezonden door 1913 Nederlanders en 314 Vlamingen (de competitie stond dit jaar voor het eerst open voor Vlamingen). De gedichten werden anoniem beoordeeld door het literaire tijdschrift Awater, dat een Top 100 uitkoos waaruit de jury (voorzitter Ramsey Nasr, dichter Ellen Deckwitz, de Belgische performer Mauro Pawlowski, actrice Halina Reijn en secretaris Alexander Ribbink van de Turing Foundation) de winnaar selecteert. De hoofdprijs is 10.000 euro.

Vorig artikelDit jaar geen 538 Koninginnedagfeest in Amsterdam
Volgend artikelSlam!FM start digitaal radiostation met Hardstyle muziek