Home Landelijke radio Directie FunX aan de kant gezet

Directie FunX aan de kant gezet


De directie van FunX is aan de kant gezet. Directeur Willem Stegeman, Martine Huizenga (executive secretary) en mediadirecteur Cherylla Ganpatsingh zijn niet meer werkzaam voor de randstedelijke urbanzender. Dat meldt Dutchmedia. Afgelopen dinsdag voerde het personeel van FunX actie waardoor er de hele dag geen programma's werden uitgezonden, alleen maar non-stop muziek.

Het bestuur van de Stichting G4 Radio (de eigenaar van FunX) en radiodirecteur Jan Westerhof van de Nederlandse Publieke Omroep hebben de situatie toegelicht aan het personeel. Daarna zijn ze weer aan het werk gegaan.

Het kabinet heeft de geldkraan naar FunX dichtgedraaid. Eind 2012 stopt de subsidie. Het bestuur van de Stichting G4 Radio stuurt aan op een integratie met de NPO in 2013. Er wordt nog gesproken met de vier grote steden of zij hun steun nog even willen voortzetten.

De directie van FunX wilde kijken naar een commerciële of een publieke toekomst en wilde de organisatie onafhankelijk houden. Volgens Cees Anceaux, voorzitter van G4 Radio, was de directie niet te overtuigen van het standpunt om FunX naar de NPO te leiden. 

Vorig artikelLuistercijfers juli-augustus:3FM grote verliezer
Volgend artikelNPO: minder marktaandeel door zendmastproblematiek