Home Landelijke radio NPO: minder marktaandeel door zendmastproblematiek

NPO: minder marktaandeel door zendmastproblematiek


De problemen met de zendmasten in IJsselstein (Lopik) en Hoogersmilde heeft het marktaandeel van de publieke radiozenders geen goed gedaan. Dat is de conclusie van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). "Was de totale beluistering in de maanden mei en juni nog 32,6 procent, over de periode juli/augustus is dit 31,1 procent. Een stevige afname in het luistertijdaandeel, terwijl juist naar de publieke radiostations in de zomerperiode traditioneel extra goed geluisterd wordt."

Na de brand in de twee zendmasten, waren de publieke zenders lange tijd slecht te ontvangen via de FM. "De tendens van de meting van juni/juli zet door, zoals verwacht", zegt NPO radio-directeur Jan Westerhof. "De beluistering is circa tien procent afgenomen als gevolg van de problemen. In de meting juli/augustus zitten nog twee weken met volledige beluistering en het laat zich raden dat de volgende meting niet beter zal zijn. Dan zal de volledige impact van de zendmastproblemen op de beluistering zich tonen."

"Vooral 3FM wordt hard getroffen, omdat de FM belangrijk is voor jongeren en 3FM met name in het zuiden heel goed wordt beluisterd. Juist deze regio is door het verminderen van het vermogen van Lopik getroffen."

Vorig artikelDirectie FunX aan de kant gezet
Volgend artikelTimur Perlin presenteert 3FM-programma vanuit eigen huis