Home Regionale radio Directeur RTV Oost legt hoofdredacteurschap neer

Directeur RTV Oost legt hoofdredacteurschap neer

RTV Oost

Directeur/hoofdredacteur Marcel Oude Wesselink van RTV Oost gaat zich binnen de regionale omroep concentreren op zijn functie als directeur. Hij stopt als hoofdredacteur. De twee functies zijn volgens hem niet meer te combineren.

“In het belang van het bedrijf”, zegt Oude Wesselink. “De mediawereld is volop in beweging. Het publiek migreert van het ene platform naar het andere. En al die kanalen behoeven een eigen aanpak. Het vraagt alle aandacht daar tijdig en voortdurend op te kunnen inspelen.”

“Daarnaast zijn er in landelijk verband de nodige ontwikkelingen waar ik mee aan de slag moet. Het een en ander is niet langer te combineren.” Het is nog niet duidelijk op welke termijn Oude Wesselink zijn taken als hoofdredacteur neerlegt.

Het telt ook mee dat de opvatting binnen het bedrijf is dat de journalistiek leider en de directeur niet dezelfde persoon moeten zijn. De Raad van Toezicht, ondernemingsraad en de redactieraad staan achter het besluit van Oude Wesselink.

Begin dit jaar ontstond ophef over het salaris van Oude Wesselink. De directeur van RTV Oost krijgt een jaarsalaris van 192.000 euro en is daarmee de bestbetaalde directeur van alle regionale omroepen in Nederland. Het nieuws over het hoge salaris, dat ver boven het ministersalaris van 178.000 euro ligt, deed veel stof opwaaien.