Home Landelijke radio Ophef over topsalaris omroepdirecteur RTV Oost

Ophef over topsalaris omroepdirecteur RTV Oost

RTV Oost

De directeur van RTV Oost krijgt een jaarsalaris van 192.000 euro en is daarmee de bestbetaalde directeur van alle regionale omroepen in Nederland. Het nieuws over het hoge salaris, dat ver boven het ministersalaris van 178.000 euro ligt, doet veel stof opwaaien. Temeer omdat de regionale omroepen in Nederland flink moeten bezuinigen.

Volgens voorzitter Gaston Sporre van de Raad van toezicht van RTV Oost is de omroep niet de fout in gegaan bij het vaststellen van het salaris van Oude Wesselink. “Toen Oude Wesselink als opvolger van Hennie Everts door ons werd aangesteld, heeft hij het salaris gekregen dat toen voor die functie stond”, zegt Sporre in De Stentor.

Oude Wesselink valt onder het overgangsrecht, waarbij het salaris van de topverdieners wordt afgebouwd. Sporre zegt zich te kunnen voorstellen dat het topinkomen van Oude Wesselink schuurt bij de medewerkers, nu de regionale omroepen moeten bezuinigen. “Wat ik er over wil zeggen, is dat wij zullen handelen zoals de wet ons voorschrijft.”

RTV Oost krijgt dit jaar 1,2 miljoen euro subsidie minder, op een begroting van 12 miljoen euro.