Radio Oost heeft vanaf volgende week maandag een compleet nieuwe dagprogrammering. Geen enkele radiomaker behoudt zijn of haar huidige tijdslot. De programmering volgt op de reorganisatie bij RTV Oost, waarbij volgens dagblad Tubantia zeker zestien banen zijn geschrapt. Het marktaandeel van Radio Oost is de afgelopen periode hard teruggelopen.

Marcel Oosten, die eerder jarenlang het ‘NOS Radio 1 Journaal’ presenteerde, is vanaf maandag in de ochtenduren tussen 06:00 en 09:00 uur te horen op Radio Oost. Samen met Bastiaan Kleinjan maakt hij het programma ‘Marcel & Bastiaan’.

Tussen 09:00 en 12:00 uur is vervolgens Paula Keizer te horen. Bert van Losser neemt het stokje tot aan 16:00 uur over. Jan-Willem Kobes, die nu nog het ochtendprogramma presenteert, verkast naar de middag, tussen 16:00 en 19:00 uur.

Marktaandeel

RTV Oost heeft afscheid genomen van Marcel Spijkerman, die jarenlang in de middag op Radio Oost te horen was. Hoe het weekend van de zender eruit komt te zien, is nog niet duidelijk. De website vermeldt wel dat Nils Achtereekte op zaterdag tussen 7:00 en 9:00 uur ‘Klaarwakker’ gaat presenteren.

Het marktaandeel van Radio Oost is de afgelopen periode sterk gedaald. Waar de zender in 2020 nog een marktaandeel van ruim dertien procent had, is dat teruggelopen tot een kleine vijf procent in de recente meetperiode. Vooral tijdens de werkuren, dus de periode na negenen en voor de avondspits, zijn de luistercijfers volgens het Nationaal Luisteronderzoek gedaald.

Foto: RTV Oost