Home Landelijke radio ‘De week van de psych!’ op Kink FM, de concertzender en bij...

‘De week van de psych!’ op Kink FM, de concertzender en bij de VPRO

Kink FM, de Concertzender en de VPRO organiseren de komende week de ‘Week van de Psychedelica’. De drie zenders besteden de hele week in diverse specials aandacht aan de geschiedenis van de geestverruimende muziek. Er zullen uiteenlopende genres aan bod komen, waarin psychedelica terugkeert. Dat kan rock zijn, maar ook hiphop, avant-garde of ska.

Station Manager Arjen Grolleman van Kink FM: “Frank de Munnik van de Concertzender kwam met het idee, een uniek project in meerdere opzichten. Ten eerste vanwege de nooit eerder vertoonde samenwerking tussen drie ogenschijnlijk onverenigbare radio-organisaties. Daarnaast weet ik natuurlijk ook wel dat het nog steeds een controversieel onderwerp is. Psychedelische muziek is bewustzijnsveranderende muziek, en dat gaat natuurlijk gepaard met nogal wat drugs. Of mensen bepaalde middelen wensen te nuttigen moeten ze natuurlijk zelf weten, het gaat ons meer om de muziek die er uit voortkomt.”

Het plan voor Psych! is uit liefhebberij van De Munnik geboren en het is uniek dat er drie gelijkgezinde zenders aan meewerken. “Af en toe begin ik een project voor de zender. Twee jaar terug heb ik een uitzending van negen uur over Nick Drake gemaakt. Nu wilde ik iets dergelijks doen over psychedelische muziek. Daar heb ik vervolgens de juiste mensen bij gezocht.”

Bij Kink FM wordt die muziek onder andere gepresenteerd door Osdorp Posse-frontman Def P., narcotica-specialist Dr. Ska en geheelonthouder Jan Douwe Kroeske.