Home Landelijke radio Concertzender opnieuw aan rand van de afgrond

Concertzender opnieuw aan rand van de afgrond

De Concertzender staat opnieuw aan de rand van de afgrond. Twee samenwerkingspartners die samen goed zijn voor tweederde van de inkomsten van het radiostation (90.000 euro per jaar), stoppen daarmee per augustus. Het gaat om het Utrechtse Muziekcentrum Vredenburg en het bedrijf Conclusion. Ook moet het radiostation andere huisvesting zien te vinden, omdat het nu gevestigd is in het kantoor van Conclusion.

De Concertzender is een vrijwilligersorganisatie die uitzendt via de kabel en op internet. Daar heeft de zender in totaal zeventien themakanalen met zoals de zender het zelf omschrijft "avontuurlijke muziek". Online heeft de zender dagelijks 6000 luisteraars.

"De Concertzender is volledig afhankelijk van giften en donaties, voor structurele overheidssubsidie komt zij niet in aanmerking. Voor huisvesting, concertopnamen, apparatuur en uitzendkosten is echter wel geld nodig", legt de Concertzender uit. De eigenaren zijn op zoek naar partijen die een financiële bijdrage willen leveren of de organisatie kunnen helpen aan nieuwe huisvesting.

Tot 2009 was de Concertzender onderdeel van de NPO, maar de activiteit werd toen gestaakt omdat het radiostation "niet meer paste in de radiostrategie van de publieke omroep". De zender kreeg toen onderdak bij de lokale omroep van Amsterdam en in 2011 startte de samenwerking met Vredenburg en Conclusion en verhuisde het station naar Utrecht.